SCURT ISTORIC

Subansamblul de construcţie numit coş de fum, "eşapamentul" caselor noastre,

s-a dezvoltat şi şi-a căpătat forma actuală de-a lungul timpurilor. Popoarele migratoare se confruntau deja cu evacuarea fumului şi prin realizarea unor găuri la partea superioară a corturilor, au asigurat eliminarea fumului în atmosferă. Această soluţie s-a dovedit a fi mai puţin practică, mai ales în perioada ploioasă a anului. În evul mediu s-a ajuns la forma actuală a coşurilor de fum, ele regăsindu-se deja în urmă cu patru-cinci sute de ani în castelele cavalerilor.

 

Întorcându-se din cel de-al doilea război mondial, un inginer constructor tânăr

a observat un lucru interesant: casele bombardate aveau acoperişurile şi pereţii distruşi dar coşurile de fum au rămas în picioare, înălţându-se spre cer. Acest tânăr se numea Friedrich Schiedel. Observaţia lui, precum că structura coşului poate fi independentă de cea a casei, era o noutate în domeniu şi explică succesele ulterioare ale firmei Schiedel.

 

O scurtă retrospectivă istorică ne arată,

că evacuarea fumului, produsul secundar al focului - fără de care nu ar fi existat viaţa - a reprezentat întotdeauna o problemă pentru omenire.

În trecut realizarea şi exploatarea unui coş de fum nu ridica probleme deosebite, deoarece datorită tehnicii de încălzire a vremurilor respective – combustibilul utilizat era, cu preponderenţă, lemnul şi cărbunele – fumul şi gazele de ardere aveau temperaturi ridicate. Prin urmare, chiar în cazul unor sisteme de evacuare prevăzute cu izolaţie termică insuficientă, nu se ajungea la temperatura punctului de rouă, respectiv de condensare, coşul de fum funcţionând fără probleme.

 

In zilele noastre însă, odată cu apariţia surselor de căldură performante,

cu randament energetic ridicat, rezolvarea evacuării fumului şi a gazelor de ardere presupune un concept adecvat şi impune utilizarea în acest scop a unor materiale ce asigură siguranţă în exploatare şi conferă durabilitate în timp.

 

Friedrich Schiedel şi-a dat seama de aceste probleme şi a făcut primul pas spre soluţionarea lor: în anul 1946 a întemeiat propria firmă.

 

 

"Vă recomand să apelaţi cu încredere la serviciile gratuite ale specialiştilor noştri. Imaginea bună a produselor noastre de pe piaţă este consolidată de profesionalismul colegilor mei şi de nivelul ridicat al serviciilor oferite de firmă. Înainte de adoptarea unei soluţii de evacuare şi construirea unui coş de fum, vă rog să solicitaţi sprijinul colegilor mei!"  

 

 

 

Friedrich Schiedel